Arkitektbyrån Trigueiros Architecture är baserad i Stockholm och har en estetik som utgår från ursprung snarare än en specifik stil. Tillsammans med fastighetsutvecklaren Ortalis har de skapat byn Fjällöga. Läs mer om deras vision för projektet nedan.

Vem hade ni i åtanke när ni skapade arkitekturen och inredningen för Fjällöga?

Vi har gestaltat Fjällöga för naturälskare, genuina och nyblivna fjällentusiaster. För oss som redan förälskat sig i Tänndalen eller de som är på god väg. För oss som efterfrågar en egen fjälldestination i avspänd och vacker miljö, med arkitektur som lockar till en skön livsstil. Närheten till skidbackar med variation av enkel och utmanande åkning och till Norges natur och kultur skapar en levande mix av sällskap. Vänner som umgås kring backen och fisketuren, familjer som tillbringar bekväm och stämningsfull tid tillsammans. Längtan att komma hem till sitt eget varma hus efter en heldag i naturen, förbereda en god middag eller för att grilla en enkel lunch i solen mellan utflykterna.

Vad har varit den största utmaningen i arbetsprocessen?

Tomten med utsikt över dalgång, skidbackar och vildmark är strängt kuperad. I den känsliga naturen har utmaningen för oss varit att skapa en miljömedveten landskapsanpassing med hus som ger minimal påverkan på marken. Med plintkonstruktion och volymförskjutningar skapar vi en variationsrikedom och mer av den naturliga terrängen kan lämnas orörd. Det gör att befintlig flora och fauna kan bevaras.

Vasco Triguieros & Maria Sigeman Trigueiros, Trigueiros Architecture

Vi har gestaltat Fjällöga för naturälskare, genuina och nyblivna fjällentusiaster. För oss som redan förälskat sig i Tänndalen eller de som är på god väg.

Hur särskiljer sig Fjällöga från andra fritidsboenden i Tänndalen?

Fjällöga är de första nya husen på den södra delen av dalgången i Tänndalen. Med direktkoppling till skidåkning och service, och högfjället runt knuten, passar boendet för både barnfamiljen, friluftsälskare och äventyraren. Formstarka hus med vidunderlig utsikt gör boendet till en sinnlig upplevelse. Med smarta funktioner och alla bekvämligheter att önska blir vistelsen en njutning.

Finns det några detaljer som särskilt sticker ut?

Panoramafönstren och långa siktlinjer med sina magiska utblickar mot fjället som inspirerat till namnet Fjällöga. Öppningar som visar upp Tänndalens praktfulla natur med färgskiftningar från vinterns svartvita till vårens lysande gröna och höstens sprakande röda. Som gör det möjligt att följa ljusets skiftningar under dygnet. Blicken ut mot horisonten ger kroppen en rogivande och sinnlig upplevelse. Slutligen husens lätta angöring mot mark, som är utformad med hänsyn till natur och miljö.

Anmäl ditt intresse

Lämna dina kontaktuppgifter för att ta del av visningstider och få information.

Vill du veta mer om Fjällöga?
Kontakta mäklare
Cecilia Edfeldt Jigstedt
E-post: cecilia.jigstedt@bjurfors.se
Mobil: 070-666 28 70

icon-square-five