Skidbutiken Hamra Sportshop ligger i foten av fjället i Tänndalen. Här hittar du det mesta inom kläder och utrustning för alpin och längd. Butiken drivs av Rasmus Bent som flyttade till Funäsdalen med familjen när han var tio år för att göra en säsong, sedan dess har han blivit kvar. I år blir hans femte vinter i Tänndalen.

Vilka är det som åker till Tänndalen?

De som vill ha ut det där lilla extra av sin skidresa. Det kan handla om snön, utrymmet i backarna, boendet, maten eller för all del utrustningen i backen. Tänndalen levererar på alla punkter.

Hur skiljer sig Tänndalen från andra skidorter?

Vi har styrkan av att vara en stor anläggning med många pister och vidsträckta vyer, som samtidigt präglas av en väldigt personlig och gemytlig känsla där vi ser våra gäster och säger hej. Vi har också fördelen att ligga mitt i den svenska fjällvärlden med höga toppar och framförallt närhet till både utförsåkning, längdåkning, skoter m.m. Allt precis utanför dörren.

Rasmus Bent, butikschef på Hamra Sportshop.

Vilka är dina ”smultronställen” i Tänndalen?

Ett tips är att börja din tur vid fjällparkeringen vid Andersborg. Bilen parkerar du vid trädgränsen, sedan är det enkel turåkning ungefär 1, 5 km fram till våffelstugan. Längdspåren uppe i Fjällnäs. När du väl tagit dig upp för den första krävande backen så är det helt magiskt. Spåren går vid trädgränsen och utsikten är storslagen. Annars den mysiga våffelvallen i Hamra nere vid hästhagen. Eller skogsåkningen öster om skidområdet. Listan kan göras lång.

När tycker du att Tänndalen är som bäst?

Tänndalen är som bäst i på vårvintern. Underbar snö i backarna, långa ljusa dagar och en massa härliga människor i backar och på fjäll.

Har du något personligt minne från Tänndalen som sticker ut?

När mitt första barn lärde sig åka skidor förra året. Det var en helt fantastisk känsla av stolthet!

Läs mer om Hamra Sportshop