Fjällvy så långt ögat kan nå

Fjällöga är en ny boendegemenskap vid Hamrafjället i Tänndalen. En småskalig fjällby för de som vill uppleva omedelbar närhet till naturen men samtidigt njuta av ett boende av främsta standard. Här har du direkt kontakt med liftsystem och service och panoramutsikt mot fjälldal och högfjäll.

Boendet utgörs av 25 egna hus på höjden med grånande träfasader som vackert smälter in mot omgivande berg och björkar. Hemmen är utformade i tre typer om 122 kvm (med 11 sängplatser), 94 kvm (med 9 sängplatser) och 60 kvm (med 7 sängplatser). Moderna stugor, i en nedärvd byggnadstradition genom fina lager av historia. Från backen lyser husens stora fönster upp snön med varmt ljus, som lyktor i skymningen.

Namnet Fjällöga är kopplat till husets generösa fönsterpartier mot fjället – en panoramablick över naturen.

Namnet Fjällöga är kopplat till husets generösa fönsterpartier mot fjället – en panoramablick över naturen. Inifrån huset blir fönsterpartierna som levande ramar till utblickarna mot skidbackar, berg och näpna fjällbjörkar. Husens placering i skarpt lutande terräng ger en solitär känsla och skapar avskildhet i gemenskapen. Med siktlinjer rakt genom huset kan du njuta av fri utsikt över vildmarken – din egna utkikspost på berget. Utifrån skymtas livet innanför genom den glasade ytterdörren i djupt blå karm.

Husen har en egen karaktär som spelar med det härjedalska arvet. Naturliga material och mjuka variationer mellan byggnaderna har omsorgsfullt tillvaratagits i en samtida kontext. Byggnader som ger tillbaka till sin omgivning, utan att ändra den naturliga fjällmarken. Arkitekturen är noga genomarbetad för att skapa en stark gestaltning, som samtidigt förhåller sig till omgivande terräng och skidstugans önskvärda kvalitéer, ett hem i fjällen.

Ett hem i Carl Larsson-anda

Ett steg över tröskeln och du möts av hemmets varma karaktär som inbjuder till avkoppling och ro. Atmosfären andas något bekant, en igenkänning men har samtidigt något eget och samtida. Med hög takhöjd och alpstugornas klassiska mezzanin. Interiörens melerade färgskala och enkla detaljer inger en känsla av omsorg och omtanke.

Husens insida är en modern tolkning av svensk allmoge. Målade väggpaneler och möbler i dämpad blågrå bas, accenter av mjukt grönt och rött gör rummen naturligt ombonade och hemtrevliga. Noga utvalda detaljer som berättar en historia om arv och miljö. Interiören ger associationer till Carl Larssons bildvärld där känslan är varm, behaglig, brokig och framför allt – ett hem.

Generös takhöjd upp till nock. Vardagsrum, 122 kvm.

Bekväm fjällupplevelse

Husen är utformade med praktiska lösningar och smarta utrymmen för att göra din tillvaro i fjällen så behaglig som möjligt.

I flera av husen finns en egen skidentré med skräddarsydd förvaring för pjäxor och platser utformade för att sluka skrymmande utrustning. Skida ända fram till dörren och lämna skidorna utanför husknuten. Smarta utrymmen i mellanrummen kan också användas för förvaring av skidor och snöskoter.

I huvudentréerna finns rymliga och robusta sittplatser för påklädning samt avhängning med tillgång till torkskåp och pjäxvärmare för att underlätta efter dagens åkning.

Köket är välutrustat med rostfri bänkskiva. Målade luckor i varmt grön ton och skräddade detaljer ger det en ombonad och brokig känsla och öppna hyllor ger utrymme för att sätta din egen personlighet och karaktär.

Smart förvaring och många sovplatser. Sovrum mellanvåning, 94 kvm.

Husen är försedda med panoramafönster och terrasser som förlänger rummet ut och sömlöst möter naturen. Dubbel takhöjd upp till nock och genomgående siktlinjer mellan rum och våningsplan skapar en känsla av rymd.

Det öppna allrummet är hjärtat i huset. På mezzanin och de andra våningarna finns ytterligare allrum ideala för mys framför TV eller spel. Husets varierade sociala ytor som gör det möjligt att vistas många samtidigt. Perfekt för aktiviteter kring matlagning och after-ski såväl som för kortspel och mysiga stunder vid brasan. För att samla många vänner över en god middag eller stillsamt blicka ut över högfjället.

Husets sovrum med magnifik utsikt över trädtopparna erbjuder smart förvaring och många sängplatser. Det rogivande badrummet är komplett med bastu som ligger i anslutning till uteplats och snöbad. Perfekt för att koppla av efter en aktiv dag i backen eller hemmaspa. Uteplatserna är generöst tilltagna, i skydd för väder och vind och ger dig möjlighet att njuta av solens värme året runt.

Bastu i direkt anslutning till uteplats. Bastu, 60 kvm + 94 kvm.

Dubbel takhöjd upp till nock och genomgående siktlinjer mellan rum och våningsplan skapar en känsla av rymd.

Materialval

Materialpaletten utgörs av genuina och tåliga material tillsammans med en mjuk och naturlig färgskala. Taktila materialskiftningar med skåpförvaring och ombonade väggpaneler med spårade detaljer i dova kulörer skapar en varm och omtänksam atmosfär. Tillsammans med lokalt tegel, kalkstenskeramik och lent trä som skänker en rustik känsla. Visuella kontraster som generös rymd och intima skrymslen, stilrena ornament som möter skirt avskalat och målade snickerier med enkla spegelramar präglar också Fjällöga.

Sovrum. Foto: Iza Boëthius
Sovrum. Foto: Iza Boëthius
Vardagsrum & Hall. Foto: Iza Boëthius
Vardagsrum & Hall. Foto: Iza Boëthius
Kök. Foto: Iza Boëthius
Kök. Foto: Iza Boëthius
Exteriör. Foto: Iza Boëthius
Exteriör. Foto: Iza Boëthius
Badrum. Foto: Iza Boëthius
Badrum. Foto: Iza Boëthius

Anmäl ditt intresse

Lämna dina kontaktuppgifter för att ta del av visningstider och få information.

Vill du veta mer om Fjällöga?
Kontakta mäklare
Cecilia Edfeldt Jigstedt
E-post: cecilia.jigstedt@bjurfors.se
Mobil: 070-666 28 70

icon-square-five